Biomechanica

Kennis die elke ruiter hoort te bezitten! Of je nu springruiter, recreatieruiter of dressuurruiter bent. Iedereen die op een paard gaat zitten, wil dat zijn of haar paard lang gezond blijft en met plezier de ruiter draagt! Leer nu hoe je dit kan bereiken!

Complete cursus met bijna 3 uur aan lesmateriaal!

Verantwoord op je paard rijden

In deze cursus worden de basisprincipes van de biomechanica vertaald naar de praktijk. Alles wat je moet weten om verantwoord op je paard te kunnen rijden, rekening houdend met zijn fysieke mogelijkheden. Wat is lengtebuiging? Waarom is lengtebuiging zo essentieel voor het behoud van je paard?

Ook zo moe en verward van alle vage termen in de dressuur?

Verschillende termen die in de dressuur gebruikt worden, zoals schoftlift, stuwkracht, ruggebruik, draagkracht, actief achterbeen, durchlassigkeit, impuls, verzameling, horizontale balans en veel meer worden uitgelegd aan de hand van de biomechanica en trainingsconcepten.

Leerprincipes

Doet je paard niet wat je van hem vraagt? Krijg je geen contact met hem? Protesteert hij? Misschien kan hij fysiek niet uitvoeren wat je vraagt. Of heeft hij jou niet goed begrepen.
Bastiaan legt in theorie de belangrijkste fysieke en mentale principes uit die je moet weten van je paard. In de praktijk laten Bastiaan en Amber zien hoe je dit dynamisch toepast. Welke problemen je tegen kan komen. En hoe je die problemen op kan lossen.

Na 12 maanden verloopt je account en kun je verlengen voor € 9,95 per jaar.

Not Enrolled

Module Includes

  • 12 Masterclass