Een leniger en sterker paard door longeren
Correct longeren kan heel veel toevoegen aan je training. Zowel in de basis als op hoger niveau.
Denk bijvoorbeeld aan het ‘over de rug gaan’, de lengtebuiging, de laterale buiging of je paard beter aan de hulpen krijgen. Allemaal aspecten uit de basis, die eigenlijk op elk niveau belangrijk zijn. Aan de longe kan je super goed trainen op die aspecten. Het paard heeft geen belasting op de rug, je ziet je paard en je kan op een andere manier communiceren met hem, dan onder het zadel.
Nu denken de meeste ruiters dat longeren ophoudt bij stap, draf en galop. Maar je kan veel meer doen aan de longe. Werken aan verzameling, gymnastiseren, maar ook oefeningen zoals zijgangen, passage, piaffe, galopwissels en pirouettes zijn uiteindelijk mogelijk aan de longe en dubbele longe. Als de basis goed is, dan is er veel meer mogelijk dan je denkt!

Werk aan de Hand

Dressage2Learn heeft voor jou een pakket samengesteld waarmee je jouw longeervaardigheden drastisch kunt verbeteren. Het pakket bestaat uit module 1 en module 12 van Werk aan de Hand.
In module 1 leer je alle materialen en optomingen goed gebruiken en bereid je je paard op een logisch manier voor, op het werk aan de longe. Je leert aan de hand de basiscommando’s die je helpen bij het longeren. Ook leer je hoe je je paard mooi kan stellen en buigen en soepeler kan maken in de laterale buiging. Dit is weer noodzakelijk om in een goede verticale balans te lopen aan de longe. Voorwaarts richten, halthouden en achterwaarts gaan wordt gekoppeld aan zweep en stemcommando’s. Wanneer je deze basis aan de hand goed beheerst, wordt het longeren pas echt leuk.

Longeren

E-book ‘Handleiding longeren’
In het E-book ‘Handleiding longeren’ wordt alles in detail besproken wat je nodig hebt en moet weten om goed te longeren. Er wordt uitgelegd hoe je met lichaamstaal kan werken. Hoe je eventuele bijzetteugels verantwoord gebruikt en waar je allemaal op moet letten tijdens het longeren. Hoe kan je zo trainen aan de longe dat je de rijtechnische aspecten kunt verbeteren en daar ook echt iets aan hebt voor je rijden? Het Skala der Ausbildung aan de longe wordt niet uitgelegd, maar ook ik een logische volgorde geplaatst en gelinkt aan andere belangrijke principes.

Online cursus longeren
In module 12 wordt dan getoond hoe je kan longeren en wat de mogelijkheden zijn, zowel aan de enkele als aan de dubbele longe. Je leert hoe je je paard met correcte lengtebuiging en laterale buiging laat lopen. Hoe de verticale balans goed blijft en hoe je dynamisch kan werken met hoofd-hals houdingen, overgangen en tempo wisselingen.
Je leert al hoe je je paard kan verzamelen aan de longe en hoe je cavalletti training aan de longe kan inzetten. Er wordt uitgelegd hoe je daar mee begint en welke variaties er zijn. Wat kan je er allemaal mee bereiken en hoe? Allemaal om jouw paard nog leniger, sterker en soepeler te maken en om het plezier in de training te vergroten.

Koop nu het Dressage2Learn ‘Longeerpakket’ en ontvang 1 uur en 23 minuten e-learning video’s en het E-book ‘Handleiding longeren’.

Not Enrolled

Module Includes

  • 2 Masterclass