Werken aan de hand

Leer werken aan de hand met jouw paard - 4 uur en 20 minuten online lesmateriaal

Werk aan de hand is een zeer leuke en nuttige trainingsmethode. Het helpt je bij de communicatie met je paard en het verbeteren van het contact. Het is een ultieme trainingsvorm om je paard te gymnastiseren en nieuwe oefeningen aan te leren. Zowel voor de recreatieruiter als de Grand Prix ruiter is het een waardevolle aanvulling op het rijden.

Basis

In de cursus wordt veel aandacht besteed aan de basis. De optoming(en), welke zijn er en hoe gebruik je alles correct? De basis communicatie en alle posities waarmee je de basisoefeningen kan uitvoeren worden uitgebreid behandeld. Net zoals dat je bij het rijden goed moet leren zitten en je lijf goed moet gebruiken, moet je dat bij Werk aan de hand ook leren! Wanneer die basis er is leer je vrij snel hoe je zijgangen kunt uitvoeren. In Deel 1 (module 1 tot en met 6) worden alle zijgangen behandeld. Er wordt niet alleen verteld wat de oefeningen inhouden, maar ook hoe je het uitvoert en waarom.

Ook worden de meest voorkomende fouten getoond en wordt er uitgelegd hoe je die fouten kan voorkomen of oplossen.

Piaffe en passage

Voor veel ruiters vormen de piaffe en de passage struikelblokken. Om de overstap naar de Zware Tour te maken moet het paard die oefeningen beheersen. Niet elk paard leert het makkelijk piaffe en passage en dan kan Werk aan de Hand een oplossing zijn. Omdat de ruiter er niet op zit kan het paard vaak zijn lijf makkelijker gebruiken tijdens deze moeilijke oefeningen. Ook gaat het leerproces met minder stress aan de hand. Omdat het paard jou ziet en jij het paard ziet, is het makkelijker communiceren.

Ook paarden die de piaffe en passage al beheersen, verbeteren enorm in deze oefeningen wanneer zij ook aan de hand getraind worden.

Voor werkelijke iedereen

Voor werkelijk iedereen kan Werk aan de Hand dus iets betekenen. Denk bijvoorbeeld ook aan oudere paarden waar je nog wel iets mee wilt doen, maar veel rijden niet meer wenselijk is. Voor iedereen die zijn paard beter wil leren kennen en meer plezier wil beleven aan het trainen. Voor paarden die gebaat zijn bij meer gymnastisch werk of revalidatietraining. Voor de ruiters die tegen piaffe en passage aanhangen. Voor de ruiters die hun piaffe en passage willen verbeteren.

Aarzel niet en begin vandaag nog met Werk aan de Hand! De cursus is zo opgezet dat iedereen meteen resultaat kan boeken!

Not Enrolled

Module Includes

  • 12 Masterclass