The Art of Horsemanship

 24,50

Heb jij soms ook het gevoel dat je maar wat doet? Weet je niet goed waar je op moet letten tijdens het rijden? Begrijpt je paard niet wat je van hem wil? Staan jij en je paard voor je gevoel stil in jullie ontwikkeling? Dan kan dit boek wel eens een uitkomst bieden.

MET GRATIS TOEGANG TOT DE ONLINE CURSUS RIJBAANFIGUREN & WIJKEN T.W.V. 34,95!

-
+

Specs

Category:

Beschrijving

De auteur

Bastiaan behaalde ooit de titel Maestro in de klassieke rijkunst, is Grand Prix ruiter in de sport, specialist in het Werk aan de hand en Werk aan de lange teugel en instructeur en docent in zijn erkende hippische beroepsopleiding NCSAH.
Samen met zijn partner en Erkend Paardenarts Amber, heeft hij zich jarenlang gespecialiseerd in paarden met bewegings- en gedragsproblemen. Naast de verdieping in de anatomie en biomechanica, bleek juist de koppeling tussen veterinaire kennis/ biomechanica en functioneel trainen, datgene te zijn wat het paardenwelzijn tijdens het rijden en in de sport kan vergroten.
De liefde voor paarden, de passie voor de rijkunst, het streven naar zoveel mogelijk paardenwelzijn en het delen van kennis en inzichten, zijn altijd de drijfveren achter alle activiteiten van Amber en Bastiaan.
Zo startten zij in 2006 Equiscio, trainings- en revalidatiecentrum voor paarden, in 2010 de NOC*NSF erkende opleiding NCSAH voor dressuur-instructeurs, richtten zij in 2014 het originele KPW, Keurmerk voor Paard en Welzijn op, en runnen zij Dressage2Learn, een platform voor onlinecursussen.

Basistechnieken & concepten van de rijkunst

Met dit boek ‘Basistechnieken & concepten van de rijkunst’ – met gevoel rijden in detail, heeft Bastiaan zijn eerste deel van de serie ‘The Art of Horsemanship’ uitgebracht.
Een boek dat de basistechnieken en concepten zeer gedetailleerd en begrijpelijk uitlegt, zodat het voor elke ruiter een eyeopener kan zijn, of je nu recreatieruiter bent of sportruiter op hoog niveau.
‘Bewust bekwaam worden is een ingewikkeld proces, waarin zelfkennis en kennis van het paard centraal staan. Bas levert met dit boek een belangrijke bijdrage aan dit proces. Hij legt per oefening systematisch uit wat er bij het paard gebeurt en hoe de ruiter moet handelen in iedere oefening. De aandacht die hij besteedt aan de biomechanica, de analyse van de beweging van mens en paard, is verhelderend.’ – Citaat uit het voorwoord door Tineke Bartels

Extra informatie

Reeks

The Art of Horsemanship

Titel

Basistechnieken & concepten van de rijkunst

Ondertitel

Rijden met gevoel in detail

Auteur

Bastiaan de Recht

Illustraties

Karel van Griensven

Foto's

Eefje van Griensven/ Equiscio

Uitgever

De Recht Dressage Center

Druk

Het Boekengilde

Nurcode

487

ISBN

9789083209906

Pagina's

100

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “The Art of Horsemanship” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.